معرفی بیمارستان:
شهرستان طبس با وسعت 55000 کیلومتر مربع با 70 هزار نفرجمعیت در 370 کیلومتری شمال یزد، 500 کیلومتری جنوب مشهد و 270 کیلومتری غرب بیرجند و در حاشیه کویر مرکزی واقع شده است. تنها مرکز درمانی شهرستان، بیمارستان شهید سید مصطفی خمینی واقع در شهر طبس که ساختمان قدیم آن در سال 1352 احداث گردیده و به قبل از زلزله سال 57 طبس مربوط می شود که در آن حادثه 40 تا 50 درصد تخریب شده است.
ساختمان بیمارستان قدیم شهید سیدمصطفی خمینی طبس در زمینی به مساحت 17000 مترمربع و زیربنای 7500 مترمربع در دو طبقه احداث گردیده که از زمان ساخت آن در سال 1352، بخش اورژانس و درمانگاه در سال 1359، بخش قلب و سی سی یو در سال 1369، واحدهای حسابداری، درآمد و ترخیص در سال 1375 و بخش دیالیز در سال 1386به مجموعه قبلی اضافه شده است.
با توجه به فرسودگی ساختمان بیمارستان احداث بیمارستان جدید طبس در زمینی به مساحت 7/8 هکتار و در 6 طبقه با زیربنای 10600 مترمربع مصوب گردید که کار احداث آن از بهمن ماه 1387 آغاز و در تاریخ سوم دیماه 1393 بهره برداری از این بیمارستان به صورت رسمی آغاز گردید.
بیمارستان شهید سید مصطفی خمینی طبس یک بیمارستان عمومی که در حال حاضر دارای 111 تخت فعال شامل بخشهای بستری جراحی عمومی، ارتوپدی،گوش و حلق و بینی، اورولوژی، چشم ،زنان و زایمان، اطفال، داخلی، عفونی، قلب،داخلی مغز و اعصاب،جراحی مغز و اعصاب، اعصاب و روان ،CCU ، ICU ، NICU،POSTCCU می باشدکه درآخرین ارزشیابی بعمل آمده درگروه بیمارستانهای درجه یک قرارگرفته است.
علاوه برمجموعه های فوق این مرکز دارای بخشهای اورژانس، همودیالیز، تالاسمی، زایشگاه، اتاق عمل،آزمایشگاه،آندوسکوپی، رادیولوژی، سونوگرافی، سی تی اسکن، اکوکاردیوگرافی، تست ورزش، درمانگاه عمومی و تخصصی می باشد.
چشم انداز :ما برآنیم که سطح کیفی و کمی خدمات بهداشتی – درمانی را به نحوی ارتقا دهیم که نیاز شهروندان به مراجعه به سایرمراکز جهت درمان مرتفع گردد.
رسالت سازمانی :
بیمارستان شهید سید مصطفی خمینی طبس یک مرکز درمانی عمومی در زمینه ارائه خدمات بهداشتی درمانی در شهرستان می باشد که وظیفه تامین، حفظ و ارتقا سطح ارائه خدمات درمانی به منظور فراهم ساختن زندگی بهتر، سالمتر و پویاتر برای مراجعین را بر عهده دارد.
برآورده نمودن نیازهای درمانی عمومی و تخصصی، رعایت ارزش های متعالی، حفظ کرامت انسانی، رعایت اخلاق حرفه ای، ایمنی بیمار و همچنین کمک به حفظ محیط زیست از مهمترین ارزش های بیمارستان می باشد.
این مرکز متعهد به موارد ذیل می باشد:
1-پذیرش کلیه بیماران مراجعه کننده به این مرکز
2-پذیرش بیماران اورژانسی بدون در نظر گرفتن نوع جراحت، بضاعت، ملیت، مذهب و نژاد بیمار
3-رعایت منشور حقوق بیمار
4-رعایت کلیه قوانین و مقررات بهداشت و درمان
5-رعایت قوانین و ضوابط زیست محیطی
6-بهبود مستمر سیستم مدیریت کیفیت در مسیر کسب رضایت بیماران
موقعیت جغرافیایی و اقلیمی شهرستان طبس
شهرستان طبس در جنوب غربی استان خراسان جنوبی واقع و از شمال به بردسکن از توابع خراسان رضوی و از غرب به استانهای سمنان ، اصفهان و از جنوب به استان کرمان و از شرق به شهرستانهای بیرجند و فردوس و نهبندان از توابع خراسان جنوبی و از غرب و جنوب غربی به استان اصفهان و شهرهای اردکان و بافق از توابع استان یزد متصل میباشد . فاصله آن تا مرکز استان خراسان جنوبی 280 کیلومتر و تا مشهدمقدس 545 کیلومتر می باشد. طبس در سال 1380 براساس مصوبه هیئت محترم وزیران از استان خراسان انتزاع و به استان یزد الحاق و مجدداً در سال 1392 از استان یزد انتزاع و به استان خراسان جنوبی الحاق گردیده است . این شهرستان در 55 درجه و 20دقیقه تا 58 درجه و 15دقیقه طول جغرافیایی و 33 درجه و 37 دقیقه عرض جغرافیایی و ارتفاع آن از سطح دریا 690 متر و وسعت آن بالغ بر 55464 کیلومتر مربع است .آب و هوای شهر گرم و خشک با میانگین سالانه 21 درجه سانتیگراد است. بر این اساس حداکثر و حداقل دما بدین شرح است : حداکثر 53 درجه در ماه و حداقل 9 درجه در بهمن ماه . میانگین بارندگی سالانه 6/91 میلیمتر و رطوبت نسبی شهر حداقل 15 تا 65 درصد بستگی به ماه ، روز و ساعت شبانه روز، گزارش شده است . معادن غنی ذغالسنگ نشان دهنده وجود جنگلهای انبوه و دریاچه های بزرگ در گذشته ای دور در این منطقه می باشد . بنابراین می توان عنوان داشت که آب و هوای این سرزمین نیز در طی زمان تغییرات متعددی به خود دیده است . به هر حال می توان گفت که زمستان در طبس فقط سه ماه محاسبه میشود. چنانکه جهانگردی خارجی در این باره چنین می نویسد: در ماه مارس امکان دارد که در موارد نادری بارندگی شود . لیکن در این ماه غالباً هوا بسیار گرم است. تا ماه نوامبر آسمان بی ابر، هوا خشک و درجه حرارت هنگام ظهر بالاست ...(گابریل،آلفونس، عبور از صحاری ایران ، ترجمه فرامرز نجد سمیعی ، آستان قدس، 264،1371.