کمیته دیده بانی سلامت

شیوه­ نامه تشکیل کمیته دیده­بانی سلامت

مقدمه و ضرورت شکل گیری:

شورا یا کمیته دیده ­بانی سلامت دانشگاه یکی از اجزای دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی می­باشد که وظیفه هم افزایی مراجع جمع­ آوری اطلاعاتی سازمانها و دستگاه­ ها برای ارائه تصویر روشن از وضعیت سلامت مردم استان را بر عهده دارد. این کمیته وضعیت شاخص­های سلامت منتخب را به صورت سالانه تحلیل و گزارش می­نماید در این راهنما تلاش می­گردد فرایند شکل­ گیری این کمیته بیان گردد.

‌ماده 1- تعریف دیده­بانی سلامت

دیده­بانی نظامی است که از طریق کاربرد ثانویه و ادغام دروندادهای اطلاعاتی و فرآیندهای موجود عمل می­کند. محل دست­یافتن به دروندادهای پایه، سلسله­ای از منابع اولیه اطلاعات است. دیده­بانی به عنوان ابزاری سیاست­ محور، عمدتاً برروی اطلاعات سودمند برای تصمیم­گیری و بطور خاص اطلاعات و دانش مورد نیاز سیاست­گذاری سلامت با تکیه بر شواهد تمرکز دارد.

ماده 2- اهداف دیده­بانی سلامت

      1. هم افزایی مراجع جمع ­آوری اطلاعاتی سازمانها و دستگاه­ها برای ارائه تصویر روشن از وضعیت سلامت مردم استان

      2. انسجام نظام­ های اطلاعاتی مرتبط با سلامت و کاهش همپوشانی ­ها و مغایرت­ ها

      3. افزایش سرعت شناسایی مشکلات سلامت و تصمیم­گیری برای آن

      4. کاربست گزارش­های دیده­بانی در نظام سیاست­گذاری استان

      5. پایش پیشرفت و نتایج برنامه ­ها و سیاست­های سلامت استان

­ماده 3- اعضا و ساختارکمیته دیده­بانی سلامت

      6. معاون آمار سازمان مدیریت و برنامه­ریزی استان به عنوان رییس کمیته دیده­بانی سلامت

      7. رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان به عنوان دبیرکمیته دیده­بانی سلامت

      8. ابلاغ رئیس کمیته دیده­بانی با امضای مشترک رئیس دانشگاه علوم پزشکی و رئیس سازمان مدیریت و برنامه­ریزی استان و ابلاغ اعضاء با امضای رئیس همان دستگاه و رییس دبیرخانه کارگروه ساغ صادر می­شود.

      9. 4 نفر نماینده آگاه و متخصص از معاونت‏های بهداشت، درمان، غذا و دارو و معاونت تحقیقات و فناوری (پژوهشی) دانشگاه

      10. نماینده شورای هماهنگی بیمه­های استان

      11. 4 نفر نماینده مطلع ومتخصص آمار از ادارات کل جهادکشاورزی، محیط زیست، صنعت، معدن و تجارت و آموزش و پرورش

      12. کمیته دیده­ بانی در دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه تشکیل شده و کاربست مصوبات در مراجع تصمیم ­گیری توسط دبیرخانه انجام خواهدشد.

تبصره 1-رئیس کمیته دیده بانی می تواند از سایر ادارات استان برحسب مورد به عنوان عضو مدعو در کمیته دیده­بانی سلامت استان دعوت نماید.

ماده4- وظایف دیده­بانی سلامت

      1. جمع­آوری، ادغام و ذخیره داده ­ها و اطلاعات ثانویه شاخص های تعیین شده

      2. تعیین و تصویب برنامه عملیاتی سالانه کمیته دیده­بانی سلامت به همراه بودجه مورد نیاز

      3. تدوین و تنظیم گزارش­های دیده­بانی سلامت به ­صورت دوره­ای و ارائه آن به مراجع تصمیم ­گیری

      4. نظارت بر صحت و دقت و اعتبار داده­ های جمع ­آوری شده در زیر سیستم­ ها

      5. برون سپاری و تایید گزارش­های ضروری و اولویت­دار در دیده­بانی سلامت استان

      6. تعیین پیمایش دوره­ای استان و برون­سپاری و نظارت بر اجرای آنها

      7. اجرای برنامه ­ها و عملیاتی کردن ابلاغ­های ملی در زمینه دیده­بانی

تبصره 1- کلیه گزارش­های دیده­بانی طبق تعریف می­بایست علاوه بر داده­ها و اطلاعات سطح­بندی شده (بر اساس گروه­های جمعیت شاخص­های عدالت در سلامت و....) شامل تحلیل داده­ها و روند علت شناسی و ارائه پیشنهادات باشند.

ماده 5- شیوه تصمیم­گیری

            1. تصمیمات مربوط به مسائل کمیته دیده­بانی توسط رئیس و دبیر کمیته در جلساتی که با نصف بیشتر اعضاء تشکیل می­گردد،گرفته می­شود.

2. سفارش پروژه­های دیده­بانی به کلیه افراد، محققان و هیات علمی(حقیقی و حقوقی) در مراکز دولتی و خصوصی و غیر­دولتی انجام خواهد شد و لازم است کمیته دیده­بانی، نظام برون­سپاری مربوطه را در چارچوب قوانین و مقررات دانشگاه تصویب نماید.

            3. کمیته موظف است در اولین سال فعالیت، دوره­های آموزشی مرتبط به دیده­بانی سلامت را برگزار نماید.

ماده 6- جلسات کمیته دیده­بانی سلامت

            1. یکی از کارشناسان دبیرخانه ساغ مسؤولیت برگزاری جلسات کمیته دیده­بانی را به عهده خواهد داشت.

            2. کارشناس مسئول براساس برنامه عملیاتی و با هماهنگی با رئیس کمیته و رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دستور جلسه را تعیین و دعوت نامه را ارسال می­نماید.

            3. دعوت­نامه با امضاء رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ارسال می­شود.

            4. محل برگزاری جلسه دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه یا سازمان مدیریت خواهد بود. در طول سال حداقل باید 4 جلسه کمیته دیده‌بانی برگزار گردد. تنظیم صورت جلسه در فرم استاندارد دبیرخانه خواهد بود.

ماده 7- شاخص­های دیده­بانی سلامت

            1. از شاخص­ های تهیه شده برای نیم­رخ سلامت استان به عنوان شاخص های دیده بانی استفاده می­شود. این نیم­رخ ترکیبی از شاخص­های حوزه بهداشت، حوزه درمان، حوزه غذا و دارو، حوزه بین‌بخشی و شاخص­های عدالت در سلامت است (پیوست1)

               2. اعضای کمیته دیده­بانی علاوه بر بررسی صحت داده­ها، پیگیری دریافت داده­های لازم را نیز به عهده دارند.

            3. ممکن است داده­های تعدادی از شاخص ها در مجموعه دانشگاه یا دستگاههای اجرایی موجود نباشد. بنابراین با تصویب کمیته این شاخص­ها تعیین شده و به صورت کتبی به معاونت پژوهشی(ترجیحا مرکز تحقیقاتSDH) سفارش انجام پژوهش می شود.

ماده 8- منابع

الف) منابع انسانی موردنیاز:

            1. منابع انسانی مربوط به زیر سیستم های موجود

            2. مجموعه ای از محققان و اعضای هیات علمی

            3. یک کارشناس برای کمک به مدیریت دبیر­خانه کمیته دیده ­بانی

ب) منابع مالی:

            1. بودجه مربوط به انجام پروژه­های دیده­بانی از محل تجمیع منابع مربوط به مدیریت داده­ها و اطلاعات سلامت واحدهای تابعه دانشگاه تامین خواهد شد. هرسال میزان بودجه تجمیعی توسط معاونت توسعه تعیین و با توجه به برنامه عملیاتی سالانه کمیته دیده ­بانی در قالب تفاهم نامه­ رسمی با دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی تخصیص داده خواهد شد.

            2. پروژه­های دیده­ بانی که اطلاعات مربوط به سایر دستگاه­ ها را جمع­ آوری و تحلیل می کند از منابع مشارکتی سایر دستگاه ­ها استفاده می نماید.

            3. منابع فیزیکی و تجهیزات مورد نیاز مثل اتاق،کامپیوتر و نرم­ افزار­های لازم و بودجه مورد نیاز برای دیده ­بانی سلامت توسط دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه تامین می­گردد.

تاریخ به روز رسانی:
1400/10/04
تعداد بازدید:
1600
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني بيرجند مي باشد.
Powered by DorsaPortal